F.A.Q2021-12-10T13:00:59+00:00

Veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

Wij hebben de afgelopen 57 jaar de nodige ervaring opgebouwd, we hebben de meest gestelde vragen voor u op onze website al beantwoord. Staat uw antwoord er niet tussen! Bel ons gerust: 0172 – 589 234

WANNEER APK KEUREN?2021-12-24T11:09:29+00:00

Vóór de aangegeven vervaldatum moet de auto, bedrijfsauto en camper APK gekeurd zijn. Zorg daarom dat u op tijd een afspraak maakt en voorkom een boete. U kunt al twee maanden voor de APK-vervaldatum uw auto laten keuren met behoud van de huidige vervaldatum. Wilt u de vervaldatum van uw huidige APK checken? Dat kan op de site van de RDW.

WANNEER IS EEN GROTE ONDERHOUDSBEURT NODIG?2021-12-24T11:09:03+00:00

Wanneer een grote onderhoudsbeurt voor uw auto nodig is hangt af van het laatste onderhoud, de gereden kilometers en de leeftijd van de auto. Daarnaast is het ook afhankelijk van de auto. In het instructieboekje van uw auto vindt u een onderhoudsschema. Uiteraard kunnen onze vakmensen u hierin adviseren. Preventief onderhoud van uw auto is belangrijk! Zo blijft uw auto betrouwbaar.

IS EEN KLEINE ONDERHOUDSBEURT NODIG?2021-12-24T11:07:51+00:00

Het is verstandig om elk jaar een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren aan uw auto, om narigheid aan uw auto te voorkomen. Het is echter niet verplicht gesteld. Het schema van het onderhoud vindt u in het instructieboekje van uw auto. Tijdens een kleine onderhoudsbeurt vervangen wij de olie en oliefilter van uw auto standaard. Daarnaast checken wij de auto op veiligheidspunten zoals de remmen, verlichting, schokdempers, uitlaat, katalysator en de accu. Ook controleren wij alle vloeistoffen, zoals de ruitenvloeistof en de koelvloeistof. Uiteraard controleren wij ook de banden en het remsysteem bij deze kleine onderhoudsbeurt.

WAAROM DE AIRCO VAN DE AUTO LATEN CONTROLEREN?2021-08-30T12:36:24+00:00

Een goed werkende airco is heerlijk in de zomer. In de herfst en winter voorkomt een airco beslagen ruiten. Het is belangrijk om de airco goed te laten onderhouden om stank te voorkomen, maar ook kan men gezondheidsklachten krijgen van een slecht werkende airco. Denk aan irritatie aan de ogen, bacteriële infecties en allergische reacties. De ANWB adviseert om in ieder geval eens in de vijf jaar een servicebeurt te laten uitvoeren aan de airco. Een jaarlijkse airco-check is sowieso verstandig. Bij deze check controleren onze vakmensen de temperatuur en doen een druk- en lektest. Indien nodig vullen wij het koelmiddel bij of vervangen dit. Als je het koelmiddel niet op tijd bijvult kan de compressor het begeven. Voor het onderhoud maakt het helaas niet veel uit of je de airco veel of weinig gebruikt. Een airco repareren of vervangen is een dure aangelegenheid en met goed onderhoud bent u echt goedkoper uit.

BRANDT HET LICHTJE OP UW DASHBOARD?2021-08-30T12:36:04+00:00

De waarschuwingslampjes op het dashboard branden als er een storing is. Indien een rood lampje brandt is het verstandig om de auto zo snel mogelijk veilig aan de kant te zetten. Bij een oranje lampje kunt u nog wel doorrijden, maar is het verstandig om de storing zo snel mogelijk te laten verhelpen door een garage. Bel ons daarom voor een afspraak. Wij lezen de storing voor u uit en lossen het probleem voor u op.

OPSLAG & WISSELEN VAN WINTER- EN ZOMERBANDEN2021-08-27T13:54:51+00:00

Om veilig op weg te gaan is het slim om in de winter op winterbanden te rijden. Als de temperatuur boven de 7 graden komt voor een langere periode is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Het is in ieder geval niet verstandig om het hele jaar op zomer- of winterbanden te rijden. Het is niet veilig en ook de banden slijten harder. Voor het verwisselen van de zomer- en winterbanden staat het team van Autogarage Bos elk voor- en najaar voor u klaar. Daarnaast bieden wij u een veilige, droge en verwarmde opslag van de zomer- en winterbanden bij ons op locatie.

GRATIS HAAL- EN BRENGSERVICE2021-08-27T13:50:35+00:00

De service van Bos Autobedrijf gaat verder dan alleen de service in onze garage. Heeft uw auto onderhoud of reparatie nodig? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis haal- en brengservice in Hazerswoude, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Zoetermeer. Ook is het mogelijk om gratis gebruik te maken van een leenauto, terwijl uw auto een grote onderhoudsbeurt krijgt. Uiteraard in overleg en op afspraak!

EEN PROEFRIT MAKEN MET EEN OCCASION?2021-08-27T13:46:47+00:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare occasion? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Autobedrijf Bos staat een breed assortiment gebruikte personen- en bedrijfsauto’s klaar voor een proefrit! Vanwege de coronamaatregelen kunt u nu uw proefrit starten vanaf uw eigen voordeur. Een extra gratis service! Heeft u interesse in één van onze occasions? Neem dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefrit.

Wij streven naar de beste oplossing.

Ga naar de bovenkant